Erkek işi değil mühendislik işi

Madenciliğin Kadın Kahramanları Siirt’te!

ÇİĞDEM YILMAZ / Siirt

Eti Bakır’ın Siirt Maden İşletmesi’nde Kadın Gücü!

Siirt Maden İşletmesi’ne yapılan 200 milyon dolarlık yatırımın büyük bir kısmı yer altı çalışmalarına ayrıldı. Bu önemli yatırımın yöneticisi Türkiye’de bir ilke imza atan Sevda Şimşek Seçkin. Planlama baş mühendisi Seçkin, madencilik sektöründe kadınların da söz sahibi olabileceğini kanıtlıyor. Sahada delme, patlatma, tahkimat ve cevher transferi gibi operasyonları yöneten Seçkin, önyargılara meydan okuyor ve diyor ki, “Kadınsın, yapamazsın” diyenlere kulak asmadım. Tutkum mesleğim oldu ve bu yolda ilerledim.

Kadın Gücü Maden Sahalarında!

Yer altında faaliyet gösteren maden şirketlerinde su yönetimi oldukça önemli. Bu zorlu süreci yöneten isimlerden biri de Tuğçe Enç. Yer altı sularını verimli bir şekilde kullanarak hem sektörde verimliliği artırıyor hem de sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Enç madenin sadece kasla yapılmadığını ve bilgi ile analizle başarıldığını vurguluyor.

Toplumsal Cinsiyet Kalıplarını Yıkan Kadın Mühendis!

Kimya Mühendisi Şirin Özlem Teğin, Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şefi olarak görev yapıyor. Siirtli bir kadın mühendis olarak çevresinden aldığı olumsuz tepkilere rağmen kararlı bir şekilde mesleğini sürdürüyor. Teğin, zamanla insanların bakış açısının değiştiğini belirtiyor.

Kadınların Madencilik Serüveni!

Madencilik serüveni bir üniversite öğrencisi iken Eti Bakır ile tanışan İrem Dınmaz için başladı. Türkiye’nin ilk kadın Jumbo delgi operatörü olan Dınmaz, sadece kendi hayalini gerçekleştirmekle kalmadı, aynı zamanda sektöre yön veren genç operatörlere ilham oldu. Diğer yandan, cevher hazırlama mühendisi Beyza Güler, kadınların potansiyelinin toplumsal cinsiyet kalıplarından çok daha büyük olduğunu vurgulayarak, cesaretin önemine değiniyor.

Geleceğin Voleybolcularına Yatırım!

Trendyol’un ana sponsoru olarak Türkiye Voleybol Federasyonu ile iş birliği yürüten Fabrika Voleybol Okulları, geleceğin voleybolcularını yetiştirmeye devam ediyor. 2013 yılında kurulan okul, çocukların sporla tanışmasını ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini amaçlıyor. Antrenman programları, hareket bilimi uzmanları tarafından çocukların yaşları ve gelişim düzeylerine uygun olarak oluşturuluyor.

Milli takıma oyuncu kazandıran Fabrika Voleybol Okulları, kız çocuklarına özgüven, disiplin ve takım ruhu aşılayarak onların spora olan ilgisini artırıyor. Sadece voleybol öğretmekle kalmayan okul, çocuklara sporu bir yaşam biçimi olarak benimsetmeyi hedefliyor.

Milli Forma Uğruna!

Fabrika Voleybol Okulları’nın İdari Antrenörü Esra Ertuş, Filenin Sultanları’nın kız çocukları için bir ilham kaynağı olduğunu ve onların gelecekte Milli Forma için ter dökeceğini belirtiyor. Bugüne kadar binlerce çocuğa eğitim veren okul, kız öğrencilerin büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor.

Related Posts

Uzman isim İslam Memiş uyardı: Alım fırsatını kaçırmayın

Altın, İran – İsrail arasında sağlanan ateşkes sonrası bir süredir yükseliş ivmesi yakalayamıyor. Altın fiyatları sakin ekonomi gündemi ile birlikte yatay seyrediyor. “Önümüzdeki dönemde altın nasıl bir seyir yakalayacak? Yeniden yükselişe …

TÜİK’ten dış ticaret açığı açıklaması: Mayıs ayında yüzde 2,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2025 yılı Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 24 milyar 817 milyon …

Piyasaların ana gündemi Kurultay davası! Çıkacak kararı bekliyorlar

İç ve dış gelişmeleri piyasaları etkilemeyi sürdürüyor. İçeride, haftanın ilk günü piyasaların odağı CHP Kurultay davası. İkinci gündem ise 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon oranları. Geçen haftayı yoğun geçiren piyasalarda bu haftanın iki gündemi …

Trabzon’da istavrit ve mezgit balıkçı tezgahlarını süslüyor

Trabzon’da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 200, istavritin ise 250 liradan satılıyor.

Bakanlık fahiş fiyat uygulayan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza kesti

Ticaret Bakanlığı ​​​​​​​Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yapan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza uyguladı.

Milli hava araçları yerli katkıyla kanatlanacak

Türkiye’nin milli hava araçlarının seri üretimi, yerli firmaların yetenekleriyle desteklenecek.