Getir CEO’su görevden alındı: Gerekçe gösterilmedi

Getir Türkiye’nin CEO’su Batuhan Gültakan, şirketin yeniden yapılanma sürecinde ortaklar ve kurucular arasındaki çekişmelerin ve gerilimin arttığı bir dönemde görevine son verildiğini açıkladı.

Reuters’a açıklamada bulunan Gültakan, “Geçen hafta Getir kurucusu Nazım Salur’un oğullarından oluşan Türkiye yönetim kurulu görevime -bir gerekçe olmadan- son verdi” dedi.

Getir’in en büyük hissedarı olan Mubadala tarafından hazırlanan ve kurucu ortaklar aleyhine olan şirketi yeniden yapılandırma planı, geçen ay yapılan genel kurulda kabul edilmişti. Nazım Salur ve diğer kurucu ortaklar bu plana karşı çıkmışlardı.

MUBADALA’DAN GÜLTAKAN’A DESTEK
Batuhan Gültakan, 2015 yılında Getir’e katılmış ve 7 yıl sonra şirketin CEO’su olmuştu. Ancak, görevden alma kararına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, Reuters’a konuşan bir kaynak, Gültakan’ın Mubadala’dan tam destek aldığını ifade etti.

Geçmişte piyasa değeri 10 milyar doların üzerinde olan Getir, geçen yıl tüketici talebindeki azalma nedeniyle olumsuz etkilenmiş ve şirketin yeniden yapılanma sürecine gitmişti. Şirket, yurtdışı operasyonlarını sonlandırmıştı.

NE OLMUŞTU

Geçen yıl, Getir’in kurucusu Nazım Salur ve diğer ortaklar, şirketin ikiye bölünmesi karşılığında 250 milyon dolarlık bir kaynak sağlanması için Mubadala ile anlaşma yapmıştı. Salur, Mubadala’nın bu anlaşmayı ihlal ettiğini ve kuruculara karşı “darbe” niteliğinde bir yeniden yapılanma planı uygulamaya çalıştığını belirterek, Mubadala aleyhine hukuki süreç başlatacağını açıklamıştı.

Related Posts

500 bin kişiyi işe alacaklar: En düşük maaş 61 bin TL

Nüfusu yaşlanan Avrupa, iş gücü sıkıntısı yaşarken, aşırı sağcı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, iki yıllık süreçte yasal göçmen çalışanı ülkeye alacak bir adım attı. Buna göre, İtalya, 2026-2028 yılları arasında Avrupa Birliği (AB) dışındaki …

Uzman isim İslam Memiş uyardı: Alım fırsatını kaçırmayın

Altın, İran – İsrail arasında sağlanan ateşkes sonrası bir süredir yükseliş ivmesi yakalayamıyor. Altın fiyatları sakin ekonomi gündemi ile birlikte yatay seyrediyor. “Önümüzdeki dönemde altın nasıl bir seyir yakalayacak? Yeniden yükselişe …

TÜİK’ten dış ticaret açığı açıklaması: Mayıs ayında yüzde 2,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2025 yılı Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 24 milyar 817 milyon …

Piyasaların ana gündemi Kurultay davası! Çıkacak kararı bekliyorlar

İç ve dış gelişmeleri piyasaları etkilemeyi sürdürüyor. İçeride, haftanın ilk günü piyasaların odağı CHP Kurultay davası. İkinci gündem ise 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon oranları. Geçen haftayı yoğun geçiren piyasalarda bu haftanın iki gündemi …

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”

Trabzon’da istavrit ve mezgit balıkçı tezgahlarını süslüyor

Trabzon’da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 200, istavritin ise 250 liradan satılıyor.