Milli hava araçları yerli katkıyla kanatlanacak

TÜRK HAVACILIK VE SAVUNMA SANAYİSİNDE YENİ BİR STRATEJİK ORTAKLIK

Türkiye’nin önde gelen havacılık ve savunma şirketlerinden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), önemli bir adım attı. 2034 yılına kadar 500 adet KAAN, HÜRJET ve HÜRKUŞ, 350’den fazla GÖKBEY, ATAK ve döner kanat hava aracı üretme hedefine ulaşmak için yerli firmalarla stratejik ortaklık protokolleri imzaladı.

Protokol imzalanan firmalardan biri de TTAF Savunma oldu. 2013 yılından bu yana TUSAŞ’a kablo gruplama ve panel üretimi alanlarında destek olan TTAF Savunma, şimdi ise iş birliğini daha da ileri taşıyacak. Bu ortaklık sayesinde TTAF Savunma, sektördeki konumunu güçlendirecek ve gelecekteki projelerde daha etkin rol alacak.

TTAF Savunma, savunma ve havacılık endüstrisinde yüksek kaliteli kablo demetleri ve elektromekanik çözümler sunarak kendini kanıtlamış bir firma konumunda. TUSAŞ’ın ATAK helikopterleri, HÜRKUŞ eğitim uçağı gibi projelerinde başarılı bir şekilde yer alan TTAF Savunma, endüstri standartlarının üzerinde kalite performansı sergiliyor.

Şirket, ürünlerin tasarım aşamasından itibaren projelere dahil olarak farklı malzeme önerileri sunarak dışa bağımlılığı azaltıyor. Ayrıca yüksek kaliteli kontrol süreçleriyle ürünlerini sektöre sunuyor.

TTAF Savunma, tekerlekli ve paletli zırhlı araçlar, mayına karşı korumalı araçlar, taktik tekerlekli araçlar, seyyar yüzücü köprüler ve insansız hava, kara ve deniz araçları için kablo ve elektromekanik çözümler sunarak sektörde önemli bir oyuncu haline geldi.

İmzalanan stratejik ortaklık protokolü, Türk savunma sanayisinde yerli üretimin güçlenmesine katkı sağlayacak ve TUSAŞ’ın ileri teknoloji projelerine daha fazla entegrasyon imkanı sunacak. Bu ortaklık ile her iki şirketin de teknoloji ve uzmanlık alanındaki birikimi daha verimli bir şekilde kullanılacak.

“Geleceğe daha güçlü bir adım”

TTAF Savunma Genel Müdürü Ergün İşgör, protokolle ilgili olarak şunları belirtti: “TUSAŞ, Türk savunma sanayisinin önemli bir parçası ve gurur kaynağımız. Yıllardır süren başarılı iş birliğimizi artık stratejik bir ortaklığa dönüştürmekten mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, TTAF Savunma için büyük bir dönüm noktası. Hem yerli hem milli savunma sanayimize daha fazla katkı sağlayacak, hem de uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıracak.”

Related Posts

Uzman isim İslam Memiş uyardı: Alım fırsatını kaçırmayın

Altın, İran – İsrail arasında sağlanan ateşkes sonrası bir süredir yükseliş ivmesi yakalayamıyor. Altın fiyatları sakin ekonomi gündemi ile birlikte yatay seyrediyor. “Önümüzdeki dönemde altın nasıl bir seyir yakalayacak? Yeniden yükselişe …

TÜİK’ten dış ticaret açığı açıklaması: Mayıs ayında yüzde 2,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2025 yılı Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 24 milyar 817 milyon …

Piyasaların ana gündemi Kurultay davası! Çıkacak kararı bekliyorlar

İç ve dış gelişmeleri piyasaları etkilemeyi sürdürüyor. İçeride, haftanın ilk günü piyasaların odağı CHP Kurultay davası. İkinci gündem ise 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon oranları. Geçen haftayı yoğun geçiren piyasalarda bu haftanın iki gündemi …

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”

Trabzon’da istavrit ve mezgit balıkçı tezgahlarını süslüyor

Trabzon’da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 200, istavritin ise 250 liradan satılıyor.

Bakanlık fahiş fiyat uygulayan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza kesti

Ticaret Bakanlığı ​​​​​​​Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yapan 289 işletmeye 114,7 milyon lira ceza uyguladı.